26 Mart 2014 Çarşamba

ROBİN TAYYİP HOOD

AKP seçmen profilini inceliyor herkes,

Kimi koyun diyor,
Kimi Türkiye' nin zencileri ve Meksikalıları.
Kimisi de senelerce tarafımızdan,  Aaaa namaz mı kılıyorsun ? Aaaa Cumaya mı gidiyorsun ?  Aaaa Oruç mu tutuyorsun ? ....''Ne kadar banal'' .... şeklinde,  itilmiş, hor görülmüş, başörtüsü, giyimi kuşamı ile bizim tarafımızdan ötekileştirilmiş insanlar diyor...

Aslında cevap çok basit...
Ekonomik göbek bağı...

2002 de bizim sandığa küskünlüğümüzle RTE çok büyük bir şans yakaladı.
Ve kendi adına o şansı da çok iyi kullandı..
Kırsaldan şehirlere göçmüş ama şehirli olamamış , iki arada kalmış mazlum insanların sesi olduğuna onları inandırdı.
Zaten yapılması gereken bütün yatırımları öncelikle oy aldığı bölgelere yönlendirdi. 2002 den bu yana, bir Kadıköy' ün, Bakırköy' ün, Şişli' nin ne kadar geliştiğine bakın Bir de Avcılar, Bağcılar, Esenler, Güngören, Zeytinburnu gibi semtlerdeki değişime.
Daha da önemlisi seçimlerde AKP yi destekleyen iş adamlarının nasıl kalkındığına bir bakın.
Daha önce Jeep kullanan bu kadar çok başörtülü abla var mıydı  ?

Kimisi  iş kontakları ve ihalelerle,
Kimisi dolaylı olarak patronunun alacağı ihale ile işini kaybetmemek için ,
Kimisi de direkt belediyelerde , KİTlerde ve BİTlerde işe girdiği için.
Ekonomik olarak göbeğinden AKP ye bağlı...
Artık hiç bir ihale, hiç bir Devlet ve ya Belediye işi AKP kontağı olmayan kişilere gitmiyor.
Bu şekilde eskiden kıyıda köşede ufak tefek işler yapanlar, büyük müteahhit, büyük iş adamı, büyük sanayici olup çıktılar. Tepesinde Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğu bir piramit şeklinde aşağı doğru bu işlerden sebepleniyorlar. Bunda en büyük etken ise daha önce hissedemedikleri güçlüden yana olmanın verdiği haz. Aidiyet duygusu

Daha önce iş bulamayan, ihale alamayan, devlete iş yapamayan ya da kısıtlı gelir kaynakları olan bu insanlar AKP ile önceden olduklarından bir tık yukarı bile çıkmış olsalar , onlar için bir kalkınma yoludur AKP. Kalkınamayanlar da AKP ye yakın olanların nasıl kalkındığını görüp AKP ye yaklaşarak nemalanma umudunu taşırlar...

Çok basit bir örnek vereyim.
Eskiden aracımızı park ettiğimizde başımıza bir deynekçi gelir, Aracımıza bir şey olmasın diye kaç para isterse verirdik. Şimdi ise her yer İSPARK olmuş durumda. Her 50 - 60 metrede bir İSPARK görevlisi var..
Bütün İstanbul için binlerce kişi demek bu. Dolaylı olarak binlerce aile, binlerce aile yakını ve binlerce bu kaynaktan geçimini sağlayan seçmen demek.. Sadece İSPARK yolu ile paylaşılan kazanç bu. Varın Gerisini hayal edin..

İşte bu ve benzeri bağlantılar,
Aidiyet duygusu
Seçmeninin gözünde  AKP yi zenginden alıp fakire veren Robin Hood gibi yapar..

Onlar artık
Recep Tayyip Erdoğan'ı
Robin Tayyip Hood olarak görmekteler.

Bu sebeple, ne kasetler, ne yolsuzluklar,  ne demokrasi, ne özgürlük çığlıkları, ne de yaşam biçimine müdahale gibi kavramlar onların umurunda bile değildir.
Her gün yükleme yaptıkları AKBİL dolum makinelerinin birinin bile, bir kez bile fiş vermediğini kimse görmez.15 milyonluk bir şehirde herkesi 1 dolarlık kandırsanız 15 milyon dolar eder.

Ve maalesef, ülkenin gerçek ekonomik durumu ortaya çıkıp, bir kriz patlamadıkça da bu duygudan arınamayacaklar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder